Lega Property
ВИДОВЕ ISO СТАНДАРТИ
Lega PropertyISO 9001:2008
Lega PropertyISO 14001:2004
Lega PropertyOHSAS 18001:2007
Lega PropertyHACCP
Lega PropertyISO 22000:2005
Lega PropertyISO 27001:2005
Lega PropertyISO 19011:2002
Lega Property
Lega Property
СИСТЕМИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ
Системи за управление на качеството

Системи за управление на околната среда

Системи за управление на безопасните и здравословни условия на труд

Системи за управление на безопасността на храните

Интегрирани системи за управление

ОП с предмет "Доставка на медицински консумативи"

Lega Property
Lega Property
НОВИНИ И ИНФОРМАЦИЯ
15-03-13
През месец MAРT/ АПРИЛ е време за второто по ред заседание на КУТ/ГУТ за 2013 година
Ето няколко идеи за теми, които да включите в заседанието на групата/комитета по условия на труд, сформиран във вашата фирма

30-11-12
Започва прием на проекти за професионално обучение и информационни дейности
До 20 декември тази година Държавен фонд „Земеделие” ще приема заявления по Мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

18-05-12
Излезе официалното издание на български език на БДС EN ISO 19011:2011
Българският институт за стандартизация издаде с превод на български език БДС EN ISO 19011:2011 „Указания за извършване на одит на системи за управление”.

Всички новини
Lega Property
 
Lega Property
Lega Property Lega Property
Lega Property
Lega Property English Lega Property

        Царево

Община Царево заема югоизточната част на България и се намира на 60 км. южно от Бургас. С многообразието на забележителности, община Царево се очертава като една от най-атрактивните общини в Бургаска област. Уникалното съчетание на море, планина и реки с екзотична растителност предоставят разнообразни възможности за развитие на туризъм –еко, яхт туризъм, фото и хоби туризъм, ловен туризъм и др.
В гр.Царево се намира първото пристанище откъм южната граница на България. От 1995г. пристанището е обявено за международно.
 

С името Василико (Василику) градът се споменава още през ХІІ век от арабския географ Идриси. Османотурски документи регламентират статута на пристанището Василикоз през ХV-ХVІв.
В средата на ХІХ в. тук се открива гръцко училище. Съхранена е интересна легенда за основаването на гр. Василико. Според нея първите заселници идват от унищоженото от турците българско село Босилково в Айтоския дял на Източна Стара планина. Част от жителите му, които се спасяват от унищожение или потурчавне, се преселват на черноморския бряг, където основават ново селище. Впоследствие те се погърчват.
Към 1903г. Ново Василико има построени вече 150 къщи и започва да се оформя като административен център на града. Тук се установяват и представителите на турската администрация.
Първото българско училище във Василико се открива през 1912 г. През 1913 г. се създава държавно горско стопанство, а през 1914г. – читалище “Георги Кондолов”. Построяването на новото пристанище се отразява благоприятно върху стопанското развитие на целия Странджански край и превръща постепенно градеца в негов търговски и транспортен център .
През 1967г. е обявен за климатичен морски курорт с национално значение. Царево разполага с три плажа и с два екзотични къмпинга: “Българка” и “Нестинарка”.
 

На територията на община Царево се намира една от седемте влажни зони в страната, която е с континентално значение – комплекса “Ропотамо – Велека”. Тук е и най- старият природен резерват в нашата страна –обявен за такъв още през 1933г. Уникалната странджанска природа се опазва чрез мрежа от защитени територии - осем резервата и редица природни забележителности (”Попови скали”, къмпинга “Оазис”, “Силистар” и “Устието на р.Велека” и др.). През територията на община Царево преминава и най-голямата странджанска река – с дължина 147 км.
 

В гр. Царево са разкрити средновековно селище в северната част на квартал Василико, в района на църквата, където е било старото гръцко училище. Останки от малка крепост на нос Кастро, обитавана в миналото, според Шкорпил, от морски пирати. в кв. Василико е построена през 1810 г. Достроявана е през 1831 г., а в сегашния си архитектурен вид датира от 1895г. За съществуването на по-стара църква на това място свидетелстват запазените икони от последните десетилетия на ХVІІІ в. Те са рисувани от иконописци като Йоан Зограф (от 1797 до 1805г.), Димитър Зограф (от 1835г.), Тодор Зограф (от 1850г.) и др. Църквата днес се нарича “Св. Успение Богородично”.
 

Паметници на културата от национално значение в околностите са:

·        Църквата “Св.Св. Кирил и Методий” – с. Кости

·        Църквата “Св. Пантелеймон” – с. Бродилово

·        Стенописите в църква “Св. Вознесение Господне”  гр.Ахтопол

·        Ахтополска стена  гр.Ахтопол

·        Старо гръцко училище – паметник от местно значение

 

 

Lega Property
БЪЛГАРИЯ
Lega PropertyБургас
Lega PropertyВарна
Lega PropertyПриморско
Lega PropertyРавда
Lega Propertyс.Рибарица
Lega PropertyСофия
Lega PropertyЦарево
Lega PropertyШипково
Lega Property
Lega Property
ТОП ОФЕРТИ
ПРОДАВА ИМОТ В С.ПАСАРЕЛ
Продава се УПИ в землището на с.Долни Пасарел с площ 640 кв.м.

ИМОТ ЗА ВИЛНО СЕЛИЩЕ ДО ГР.ПРИМОРСКО
Продава се терен за вилно строителство на пътя Ясна поляна-Приморско. Имотът съчетава планински терен и спокойствие и непосредствена близост до морето...

Lega Property
 
Lega research consult

Представи и твоята страница
Lega Property Начало |   Политика по качество |   Новини |   Партньори |   Полезно | Запитване за ISO стандарти WebDesignBG Lega Property
    info@legaproperty.com